Geslaagde infomiddag Bezinningsreis naar Zuid-Afrika

Vorige week zaterdag was de infomiddag over onze Bezinningsreis naar Zuid-Afrika, die later dit jaar plaats vindt. De bijeenkomst was in het Arboretum in Doorn, een prachtige, groene omgeving. Er staat een grote tent die we konden gebruiken, maar die was alleen nodig voor de schaduw. Het was namelijk heerlijk weer!

Geslaagde infomiddag Bezinningsreis naar Zuid-Afrika

Een indruk van de geslaagde infomiddag en het mooie weer.

Lees verder

Visionary art: inspiratie ver van gebaande wegen

Helen Martins lay ill in bed one night, with the moon shining in through the window, and considered how dull and grey her life had become. She resolved, there and then, that she would strive to bring light and colour into her life. That simple decision, to embellish her environment, was to grow into an obsessive urge to express her deepest feelings, her dreams and her desires.” (bron: http://owlhouse.org.za/index.html)

Een eenvoudig besluit met groots gevolg

Dit besluit van Helen Martins, Lees verder

Grote denkers – The School of Life

Op mijn verjaardag kreeg ik van een vriend het boek Grote denkers. Het behandelt een selectie van de redactie van grote denkers uit de geschiedenis. Van deze grote denkers worden ideeën besproken die nu nog steeds actueel gevonden worden.

Grote denkers, doel van het boek

Het doel van de redactie was om de inzichten voor de lezer bruikbaar te maken in de huidige tijd. Lees verder

Vrienden maken

Kun je je open stellen voor iemand die anders denkt, ergens anders vandaan komt, andere overtuigingen heeft? Kun je vrienden worden met iemand die heel anders aankijkt tegen dat wat jij normaal vindt? Durf je vraagtekens te zetten achter je eigen gelijk?

Lees verder

Bezinning, heb ik daar iets mee?

Goede vraag. Ik heb me nooit eerder bewust bezig gehouden met het onderwerp bezinning. Nou ben ik er min of meer bij toeval bij betrokken geraakt. En dan beperk ik me ook nog tot randzaken, vooral de online activiteiten. Maar toch … ik ben wel bezig met een onderwerp waarvan ik zou zeggen dat ik er weinig mee heb.

 

Bezinning

Bezinning, heb ik daar iets mee?

Lees verder

Winnie Madikizela Mandela

Documentaire

In een select aantal bioscopen draait de documentaire ‘Winnie’. De docu laat (deels) vanuit de optiek van Winnie Mandela de strijd tegen het apartheidsregime zien en met name haar rol daarin.

Rehabilitatie?

Winnie is in het verleden regelmatig negatief in de pers geweest en het is daarom op zichzelf verfrissend om haar kant van het verhaal ook eens te horen. Tijdens het zien van de docu is het lastig om geen sympathie voor deze vrouw op te brengen, waarbij je tegelijk het gevoel zou kunnen hebben dat de docu toch ook als een soort rehabilitatieproject is bedoeld met weinig ruimte voor een kritische noot.

Foto’s: voormalige woning (momenteel een museum) van Winnie en Nelson Mandela aan Vilakazi Street in Soweto, die Lia en ik vorig jaar hebben bezocht Lees verder

Bezinning in Zuid-Afrika

Van 1 t/m 12 december 2017 ben je van harte welkom op Diepkloof in de Karoo in Zuid-Afrika om te genieten van de enorme hoeveelheid rust en ruimte dat dit Private Nature Reserve je te bieden heeft. Even een moment afstand nemen van je dagelijkse leven, op adem komen en je bezieling opfrissen. Lees verder

Stilte na de storm, een oefening in levenskunst

Woensdagavond, 20.00 uur, ik ben laat. Ik stap De Ontmoeting binnen en hoor de muziek al. Ik verwissel snel mijn hakken voor dansschoentjes en doe de deur van de zaal open.

5 Ritmes dansen

Binnen zijn zo’n 25 vrouwen die zich opmaken voor een avond 5 Ritmes dansen. Op het programma het ritme chaos. De dansjuf vraagt hoe we erbij zitten en we maken een rondje. De een heeft zin, de ander is moe. Als het mijn beurt is, zeg ik: mwah… Lees verder