Bezinning, heb ik daar iets mee?

Goede vraag. Ik heb me nooit eerder bewust bezig gehouden met het onderwerp bezinning. Nou ben ik er min of meer bij toeval bij betrokken geraakt. En dan beperk ik me ook nog tot randzaken, vooral de online activiteiten. Maar toch … ik ben wel bezig met een onderwerp waarvan ik zou zeggen dat ik er weinig mee heb.

 

Bezinning

Bezinning, heb ik daar iets mee?

Marketing

Mijn vak is marketing. En dat bevalt me heel goed. Ik werk voor een aantal klanten in heel verschillende werkvelden.

Bezinning?

Het leukst vind ik het om dat te doen voor onderwerpen waar ik zelf wat mee heb. Hoe zit dat dan met een bezinningsreis naar Zuid-Afrika? Met reizen heb ik zeker wat. Alhoewel ik er nog nooit geweest ben, spreekt Zuid-Afrika me aan. Daar wil ik zeker nog eens heen. Dan heb ik toch al behoorlijk wat met het onderwerp, maar hoe zit dat met het element bezinning. Nog niet echt een klik.

arbeidsverleden

Ik heb behoorlijk wat verschillende werkgevers gehad en ook nog bijna 8 jaar interim gewerkt, voor nog veel meer verschillende opdrachtgevers. In mijn laatste baan had ik het goed naar mijn zin. Vrij onverwachts moest er worden ingekrompen. Last-in-first-out. Ik was snel aan de beurt. Dat was een schok. Bijna niemand zit op ontslag te wachten, maar ik was ook nog eens de 50 al gepasseerd.

Zelfstandig

Ook omdat werkgevers niet op me zaten te wachten, heb ik na een paar maanden het besluit genomen om voor mezelf te beginnen. Nog wat extra opleiding gevolgd. En toen koude acquisitie plegen. Voor de meeste mensen niet hun hobby, dat geldt ook voor mij. Veel harder werken dan daarvoor en aanzienlijk minder verdienen. Vaak gekweld door twijfel. Kortom, het viel behoorlijk tegen. Maar na verloop van tijd begon mijn eenmanszaak in online marketing te draaien.

Eind goed, al goed met die bezinning

Eigenlijk heb ik het in mijn werk nog nooit zo goed naar mijn zin gehad als nu. En dat geeft rust.

Dat ontslag is goed voor mij geweest. En misschien had ik dit al veel eerder moeten doen, vrijwillig. Ik weet het, een cliché … Maar niet minder waar. Ik heb toch ook mijn periode van bezinning gehad en het heeft me verder geholpen. Dat smaakt naar meer!