Bezinning in Zuid-Afrika

Bezinning in Zuid-Afrika, op een bijzondere plek. Bedoeld om de tijd en ruimte te nemen voor jezelf. Afstand nemen van je dagelijkse leven en vanuit een ander perspectief stilstaan bij zaken die op dit moment belangrijk voor je zijn.
Laat je inspireren door de oerkracht
van de Karoo en ervaar de spirit van Afrika.

Bezinning in Zuid-Afrika: de reis

Wanneer:
Nog te plannen in overleg, de basis is een 12-daagse reis met 7 dagen verblijf op Diepkloof. Je kunt de reis makkelijk verlengen.

Wat:
De essentie van deze reis is dat je op een plek bent met minimale afleiding en verstoringen. Dat geeft je de mogelijkheid om in je eigen ritme en zonder ruis nieuwe inzichten op te doen. Deze ‘leegte’ is een absolute luxe die we zo min mogelijk van te voren voor jou invullen. Het is vanuit ons gewone leven moeilijk voor te stellen hoe prettig en bijzonder dat is, gewend als we zijn aan van te voren vastgestelde programma’s.
Leegte betekent niet dat er niets te doen is. In deze Bezinning in Zuid-Afrika is veel ruimte en tijd om in het veld te zijn, wild te spotten, te schilderen in het atelier, je dag te beginnen met eenvoudige yoga-oefeningen, te mijmeren op de veranda met uitzicht op de Compassberg, te zwemmen in zuiver bronwater, kennis te maken met de locals, gesprekken bij het vuur…

Waar:
Private Nature Reserve Diepkloof in de Grote Karoo, Zuid-Afrika

Begeleiding:
Lia Hol en Ton Poiesz

Wat kost het:
€ 1.755 incl. transit, verblijf en begeleiding en excl. vlucht en persoonlijke verzekeringen

Enthousiast? Meld je aan voor de reis Bezinning in Zuid-Afrika:

Aanmelding reis

 

Meer info over bezinning in Zuid-Afrika?

Spreekt de reis je aan, maar wil je meer informatie over de Bezinning in Zuid-Afrika? We vertellen je er graag over.

Meld je aan met de knop.

Bezoek infomiddag

 

Bezinning in Zuid-Afrika: van dag tot dag

  • Dag 1: nachtvlucht naar Johannesburg
  • Dag 2: aankomst Johannesburg en doorvlucht naar Port Elizabeth, overnachting in Port Elizabeth
  • Dag 3: bezoek Addo’s Elephant Park en door naar Diepkloof
  • Dag 4 t/m10: verblijf op Diepkloof
  • Dag 11: terug naar Port Elizabeth en nachtvlucht naar Amsterdam
  • Dag 12: aankomst Amsterdam

Dit is de basisreis. Je kunt de reis makkelijk verlengen. We geven je daar graag tips voor.

Dag 1: je vliegt aan het begin van de avond vanaf Schiphol via een korte tussenstop in Londen/Parijs met de nachtvlucht naar Johannesburg.

Dag 2: in de ochtend land je op OR Tambo airport, waarna je met een binnenlandse vlucht doorgaat naar Port Elizabeth (PE). Daar word je opgewacht door Ton en John. Zij brengen je naar een comfortabel guesthouse vlak bij de oceaan waar je kunt bijkomen van de reis. Misschien maak je nog een strandwandeling, waarna we aanschuiven bij het diner. Je bent in Afrika!

Dag 3: na het ontbijt gaan we naar Addo’s Elephant Park, een van de grotere wildparken van Zuid-Afrika. Tijdens de gamedrive door het park kun je hopelijk veel wild spotten. Naast olifanten leven er in Addo’s o.a. leeuwen, buffels, meerdere soorten antilope, wrattenzwijnen, hyena’s, zebra’s, neushoorns, wildebeesten en veel soorten vogels. Een mooie ontspannen kennismaking met de rijke Zuid-Afrikaanse flora en fauna. In de loop van de middag verlaten we Addo’s en rijden we door de Karoo (wat Khoisan-taal is voor ‘halfwoestijn’) richting Diepkloof. Onderweg stoppen we nog even in Graaff Reinet, een van de oudste door Nederlandse kolonisten gestichte nederzettingen in Zuid-Afrika. Graaff Reinet is een gemoedelijk plaatsje met veel goed bewaarde historische panden. Vanuit Graaff Reinet is het nog ongeveer een uur rijden naar Diepkloof. Het laatste deel van de route loopt over halfverharde wegen. Op Diepkloof aangekomen heb je tijd om je huisje of kamer te bekijken en met een drankje op de veranda te zitten voordat we dineren. Na zonsondergang kun je, niet gehinderd door licht- en luchtvervuiling, genieten van de fantastische sterrenhemel.

Dag 4 t/m 10: deze week staat in het teken van bezinning en je zult deze periode grotendeels op Diepkloof doorbrengen. Diepkloof is een landgoed van ca. 4.300 hectare dat in de Sneeuberge ligt. Een oeroud gebied met grote natuurwaarde, met afwisselend bergen en uitgestrekte vlaktes. Een immense ruimte die rust en kracht uitademt. Een groter contrast met Nederland is nauwelijks denkbaar.
Vanaf Diepkloof heb je zicht op de hoogste berg in de Karoo: de Compassberg. Zo genoemd door de Schots-Nederlandse avonturier Robert Jacob Gordon voor wie de Compassberg ook echt een kompas was. En misschien is hij dat voor jou deze week ook. Een bezoek aan Nieu Bethesda en township Pienaarsig is zeer de moeite waard en contact maken met de locale bevolking is niet moeilijk. De eigenaren van Diepkloof, Ton en Marinka Poiesz, zullen je met alle plezier laten meedelen in hun kennis van en liefde voor de Karoo en Diepkloof in het bijzonder.
De tijd op Diepkloof zal een mix zijn van activiteit en leegte, van gezelligheid en stilte, van optrekken met anderen en je terugtrekken op jezelf. Het doel is je zodanig te faciliteren dat jij je kunt bezinnen op je leven, je mind op kunt maken of voor jezelf helderheid kunt creëren. Ton Poiesz en Lia Hol zullen dit begeleiden en zijn altijd in voor een goed gesprek of het delen van ideeën. Verder kun je het veld in, mediteren, lezen, zwemmen, met elkaar van gedachten wisselen boven op een heuvel. Of misschien wil je fossielen bekijken of naar Camdeboo National Park. Je bent er voor jezelf. Geniet van je persoonlijke ruimte.

Dag 11: na het ontbijt neem je afscheid van Diepkloof en ga je weer naar PE. Aan het eind van de middag vertrekt de vlucht naar Johannesburg, waar je overstapt op de nachtvlucht terug naar Amsterdam.

Dag 12: in de ochtend land je op Schiphol. De bezinningsweek is voorbij, maar je zult merken dat je pas dan de volheid van de leegte van Diepkloof gaat ervaren.

Ben je geïnteresseerd in Bezinning in Zuid-Afrika? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!